BiH

“DODIRIVAO ME PO CIJELOM TIJELU”: Svjedočenje djevojčice koju je OBLJUBIO bivši ministar

“Dodirivao me po cijelom tijelu kada smo bili sami i govorio kako nikome ne smijem pričati o onome šta se događa, jer je to naša mala tajna”, izjavila je 11-ogodišnja djevojčica žrtva se*sualnog nasilja za koje je osumnjičen bivši ministar Vlade RS Nenad Suzić.

Nenad Suzić - Ilustracija/Nezavisne.com

Prema izjavi djevojčice, sve se dešavalo u porodičnoj kući osumnjičenog, a se*sualno zlostavljanje je trajalo određeni vremenski period.

Izvor iz istrage otkrio je juče da je porodica žrtve u teškoj zdravstvenoj i materijalnoj situaciji.

“Kada zamislite da ne može biti gore, onda se dogodi ovakav slučaj. Upravo to je sa porodicom jedanaestogodišnje devojčice. Jedini koji se drži za sada jeste otac djevojčice. U budućem krivičnom postupku kaznu treba izreći što strožu, upravo zbog teške situacije u kojoj se nalazi porodica, ali i žrtva, koju je iskoristio osumnjičeni”, objasnio je izvor iz istrage.

Dodaje kako je djevojčica nakon iskaza smještena u prihvatnu stanicu CSR Banjaluka.

Hapšenje

Kako je portal “Srpskainfo” i najavio, policija je uhapsila bivšeg ministra prosvjete i kulture u Vladi RS zbog sumnje da je se*sualno zlostavljao 11-ogodišnju djevojčicu.

Nakon što je pred više stručnjaka ispričala šta se događalo u porodičnoj kući osumnjičenog, nadležni su potvrdili da djevojčica govori istinu, nakon čega je Suzić i uhapšen.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i policije tek dan nakon hapšenja osumnjičenog saopšteno je da je zbog krivičnog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina uhapšen osumnjičeni N.S.

Minimalno 8 godina robije

Suziću je na teret stavljen jedan od najtežih oblika krivičnog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina za koje se izriče minimalna kazna od 8 godina robije.

Izvor “Srpskainfo” iz istrage objasnio je da je novi slučaj se*sualnog zlostavljanja otkriven nakon intervencije škole koju pohađa devojčica.

“Prema prvim informacijama, bivši ministar je osumnjičen da je se*sualno zlostavljao jedanaestogodišnju devojčicu”, objasnio je izvor iz istrage.

Iako su ovakvi slučajevi jako osjetljivi za istragu, izvor navodi da je izjava djevojčice istinita, te da nema sumnje u njenu vjerodostojnost.

Teška situacija u porodici

Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesrećne djevojčice.

“Osumnjičeni je, skriven od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna”, navodi izvor otkrivajući šokantne detalje koji su navedeni u prijavi o se*sualnom zlostavljanju djevojčice.

Uhapšeni Nenad Suzić je bio ministar prosvjete u Vladi RS u periodu od 1998. do 2001., a trenutno je profesor na banjalučkom Filozofskom fakultetu.

Učiteljsku školu završio je u Prijedoru 1969., a Filozofski faklultet u Zagrebu 1976., gdje je i magistrirao 1989., sa radom na temi o moralnom vaspitanju.

Član je Srpske akademije obrazovanja (SAO) i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh