BiH

Zenica: Poplavljene kuće, prekinuta putna komunikacija, aktivirano klizište…

Nevrijeme koje je zahvatilo Zenicu uzrokovalo je probleme mještanima mjesne zajednice Pridražići kod Tetova, gdje je prekinuta putna komunikacija.

Prema riječima Harisa Selimovića, mještanina Tetova, kiša je, osim prekida putne komunikacije i plavljenja ceste, uzrokovala i drugu štetu.

– U dvije kuće voda je ušla u podrumske prostorije, a poplavljeni su i pomoćni objekti, plastenici i zasadi – kaže Selimović.

Dodaje kako je rano govoriti o visini štete, ali da je ona evidentna.

Inače, jaka kiša poplavila je saobraćajnice u centru Zenice. Najviše problema bilo je na Bulevaru, gdje su poplavljeni saobraćajnice i trotoari, kao i nadvožnjak na ulazu-izlazu iz grada u Crkvicama.

Također, došlo je do izlijevanja potoka u Ričicama kod Zenice, a pokrenuto je i klizište u Travničkoj ulici koje prijeti da se sruši na regionalni put Zenica – Vjetrenice – Vitez,prenosi Avaz

Problemi su i u Raspotočju, gdje je došlo do začepljenja odvodnih kanala, a voda se izlila na regionalni put Zenica – Lašva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh