BiH

Asim Crnalić, advokat Milana Tegeltije: “Zakonita i pravedna odluka”

Još uvijek nije poznato hoće li se Ured disciplinskog tužioca VSTV-a žaliti na odluku kojom se odbacuje disciplinska tužba i zahtjev za suspenziju Milana Tegeltije, predsjednika te institucije. Podsjetimo, protiv ove odluke može se izjaviti žalba Drugostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV-a BiH u roku od osam dana od dana prijema odluke.

Asim Crnalić - N1

Advokat Milana Tegeltije, Asim Crnalić, pozdravlja ovu donesenu odluku.

Prema mom mišljenju to je zakonita i pravedna odluka. U isto vrijeme, za mene je bila očekivana, jer sam i na vašoj televiziji govorio o tome da se protiv predsjednika VSTV-a ne može voditi disciplinski postupak, ako je radno angažiran u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću. To je slučaj i sa gospodinom Tegeltijom. Što se tiče nastavka postupka, on je moguć ako je disciplinski tužitelj podnio žalbu Drugostupanjskoj komisiji, a ja nisam informiran da je to učinjeno“.

Advokat Crnalić dodaje kako je njegov štićenik i dalje na godišnjem odmoru.

Ovo što ja govorim je stav i gospodina Tegletije, ja sam ovlašen javno govoriti o ovoj stvari, on se sudržava, da ne bi bilo krivo protumačeno, s obzirom da je postupak u toku, onda je bolje da ne daje nikakve javne izjave“.

Podsjetimo, povodom tužbe i prijedloga za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Milana Tegeltije koje je podnio Ured disciplinskog tužioca, Prvostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH je donijela odluku da se odbacuje disciplinska tužba Ureda disciplinskog tužioca od 31. 05. ,2019. godine, podnesena protiv Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a BiH, te da se odbacuje Prijedlog Ureda disciplinskog tužioca za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh