BiH

Mektić najavio još organizovanije i masovnije proteste protiv kriminalne hobotnice u pravosuđu

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su novi i još masovniji protesti građana protiv čelnih ljudi Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) ostali jedini način borbe protiv kriminala i korupcije u toj instituciji.

Dragan Mektić - NAP.ba

Komentarišući za “Insajder” odluku Disciplinske komisije VSTV-a da odbaci disciplinsku prijavu protiv Milana Tegeltije, Mektić kaže da je to bilo i očekivano od onih koji se, prema njegovim riječima, sa predsjednikom VSTV-a nalaze u istom “kriminalnom kolu”.

“Šta drugo očekivati od tijela u kojem sjedi Ružica Jukić? Jasno je da od institucionalnog kažnjavanja Tegeltije i svih ostalih koji su umiješani u korupciju nema ništa. To je sve ista ekipa i bilo je besmisleno od njih očekivati da rade jedni protiv drugih. Već dugo tvrdim da su masovni građanski protesti jedini preostali način borbe protiv kriminalne hobotnice koja kontroliše rad pravosuđa”, kaže Mektić.

On dodaje i to da još nije određen termin održavanja novog protesta, ali da će do toga, kako poručuje, sigurno brzo doći.

“Novi protesti će biti još organizovaniji i masovniji nego oni što su bili održani prošle sedmice”, poručuje Mektić u izjavi “Insajderu”, prenosi “BN“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh