BiH

Inspektori prvo zatvorili kafić sina Dodikovog odanog ministra, a sada zatvorena i Nešićeva firma

Nenad Nešić je vršilac dužnosti direktora „Puteva RS“, a na izborima održanim prošle godine izborio je i mandat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH

Vlada RS - Faktor.ba

Prema zvaničnim podacima firma „N Trade“, koja se bavi trgovinom na malo, je u vlasništvu Predraga Nešića, brata direktora „Puteva RS“ a fotografija pokazuje da je Poreska uprava, zbog nepoštovanja zakona, zapečatila jednu prodavnicu.

Predrag Nešić tvrdi da je problem nastao zbog fiskalne kase, a da se u njegovim marketima računi uredno izdaju.

„Poreska uprava je prošle sedmice na 15 dana zatvorila jedan market. Problem je što račun nije izašao do kraja i inspektori nisu željeli uopšte da saslušaju naše obrazloženje, odmah su zatvorili radnju. Bio sam spreman na licu mjesta sve da prekontrolišemo i ako utvrde nepravilnosti odmah da zatvorim firmu, ali nisu željeli ni da čuju“, tvrdi Nešić i dodaje da će se žaliti.

Nenad Nešić je za Capital rekao da je „N Trade“ u vlasništvu njegovog brata i da on nema nikakve veze sa tim marketima u zadnje tri godine,prenosi Slobodnabosna

Nenad Nešić je vršilac dužnosti direktora „Puteva RS“, a na izborima održanim prošle godine izborio je i mandat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

U vlasništvu porodice Nešić je i firma „DAR-Company” koja, prema posljednjim izvještajima, Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH duguje 731.309 KM, dok dug prema Poreskoj upravi RS iznosi 359.312 KM.

Zbog neizdavanja fiskalnih računa Poreska uprava RS nedavno je na 15 dana zatvorila i kafić u vlasništvu Marka Kasipovića, sina potpredsjednika Vlade RS i ministra pravde Antona Kasipovića.

Ministar finansija RS Zora Vidović rekla je ranije da će svi koji ne izdaju fiskalne račune biti zatvoreni, pa i restoran Narodne skupštine RS ako se ispostavi da to ne radi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh