BiH

Semberija pod vodom: Izlile se rječice, zaplavljena priobalna naselja, uništene jagode

Rječice Lukavac i Gnjica zaplavile su priobalna naselja u bijeljinskim mjesnim zajednicama Donji Magnojević, Donja Bukovica, Vršani i Novi, saopšteno je iz Odjeljenja za Civilnu zaštitu grada Bijeljina.

Poplave - Srna

Dvije rječice izlile su se tokom protekle noći, a Lukavac je poplavio i dio magistralnog puta prema Brčkom u mjestu Vršani kod preduzeća ‘ZP Komerc’ zbog čega se na tom dijelu otežano saobraća.

Obilne padavine juče su uzrokovale porast i izlijevanje bujičnih voda na području grada Bijeljina, ali se tokom protekle noći većina vratila u korita.

Vodostaji rijeka Drine i Save su u granicama normale.

ŠTETA NA ZASADIMA JAGODAMA I NA PUTEVIMA

Bujični potoci, koji su se izlili usljed kišnih padavina na području opštine Lopare, nanijeli su štetu poljoprivrednim usjevima i na lokalnim putnim pravcima, saopšteno je iz Službe za informisanje ove opštine.

Iz opštinske uprave su istakli da nemaju podatke da je juče bilo poplavljenih stambenih objekata ili da su klizišta ugrozila kuće.

Najviše su pogođeni zasadi jagoda u mjesnim zajednicima Koraj, Bobetino Brdo i Mrtvica.

Bujični potoci oštetili su i lokalne puteve u Brusnici, Pirkovcima, Tobutu i Jablanici.

Komisija će narednih dana izaći na teren i izvršiti procjenu štete na poljoprivrednim kulturama – navodi se u saopštenju, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh