BiH

Stabilizuje se stanje u Kaknju, na terenu ljudstvo i mehanizacija

Vodostaji rijeka na području Zeničko-dobojskog kantona su u opadanju, a stanje se stabilizira i na području Kaknja.

Poplave - Avaz.ba

Prema riječima Aldina Šljive, načelnika Kaknja, svi se nadaju da večeras neće biti većih padavina, kao ni klizišta zemljišta.

Rijeka Ribnica je izazvala najviše štete, još je prekid putne komunikacije Kakanj – Brnjic, upravo je mašina sanirala klizište u Gornjim Starposlima tako da je Brnjic odblokiran i moguće je proći preko Arnauta. Ukoliko se nivo rijeke spusti, kao što je trenutno u padu u zadnjih sat vremena, moguće je pristupiti čišćenju mosta i uspostaviti putnu komunikaciju – mašina je na terenu – govori Šljivo.

Rijeka Zgošća se nije izlila osim na kritičnim mjestima gdje je oštetila obale korita rijeke, dok je rijeka Trstionica, također, bila u nivou koji nije ugrozio stanovništvo, kao i rijeka Bosna.

Nabujali potoci su stvarali određene probleme, ali nije bilo većih šteta. Mašina je radila u Miočima. Na terenu su angažovane ekipe Vatrogasaca, Službe civilne zaštite, Policija, te mašine privatnih firmi – zaključio je Šljivo, piše “Avaz“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh