BiH

Državljanin BiH i Austrijanac porijeklom iz BiH osumnjični za produkciju videa koji je srušio vladu

Državljanin Bosne i Hercegovine Slaven K. i Austrijanac porijeklom iz BiH Edis S. mogli bi biti odgovorni za rušenje vlade Austrije.

Državljanin BiH i Austrijanac porijeklom iz BiH osumnjični za produkciju videa koji je srušio vladu - Nezavisne.com

Kako prenosi “Avaz” javno tužilaštvo u Beču istražuje spomenuti dvojac, kao i austrijskog državljanina Juliana H., koji se sumnjiče da su navodno učestvovali u produkciji videa koji je pokrenuo aferu ‘Ibica’.

Istražitelji bi mogli optužiti trojku za djela prevara, zloupotreba uređaja za snimanje i reprodukciju zvuka, kao i falsificiranje posebno zaštićenih dokumenata.

Tužilaštvo za privredu i korupciju je, prema pisanju medija, već 20. maja pokrenulo preliminarnu istragu protiv bivšeg predsjednika kluba zastupnika koalicione stranke FPO-a Johana Gudenusa (Johann) i drugih osumnjičenih.

Nepoznato je hoće li se istraga pokrenuti i protiv bivšeg austrijskog vicekancelara Hajnc-Kristijana Štrahea (Heinz-Christian Strache).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh