BiH

Rektorska konferencija: Upisati javne univerzitete u registar akreditovanih

Rektorska konferencija Republike Srpske uputila je sa današnje sjednice apel direktoru Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH Enveru Haliloviću da izvrši obaveze iz svoje nadležnosti i upiše dva javna univerziteta iz Srpske u Registar akreditovanih visokoškolskih ustanova koji se vodi na nivou BiH.

Predsjedavajući Rektorske konferencije Srpske Radoslav Gajanin rekao je novinarima nakon sjednice da se taj apel odnosi i na upis studijskih programa koji su tom prilikom akreditovani.

“Naglašavam da su oba javna univerziteta iz Srpske akreditovana i upisana u registar koji se vodi u Centru za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrzovanja na nivou BiH, tako da naši studenti nemaju potrebe za bilo kakvom zabrinutošću”, istakao je Gajanin, koji je i rektor Univerziteta u Banjaluci,pišu

On kaže da je na sjednici bilo riječi i o saradnji univerziteta u Srpskoj i da je pripremljen okvirni sporazum koji će biti upućen organima svih univerziteta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh