BiH

VSTV bez zaključka o pismu Delegacije EU, OSCE-a i Ambasade SAD-a

Sjednica VSTV-a završena je u Sarajevu bez zaključka o pismu koje je uputila Delegacija EU, OSCE i Ambasada SAD-a, javlja reporterka N1, Tina Jelin Dizdar, koja je pratila događaj.

Predsjednik ove institucije, Milan Tegeltija, kazao je da je ovome potrebno pristupiti hladne glave i onda odlučiti kako se postaviti.

“Mi smo institucija koju čine ljudi i kao takvi, mi možemo pogriješiti. Trebamo se sabrati, osmisliti adekvatnu reakciju i onda hladne glave odlučiti kako ćemo se postaviti. Svi smo opredjeljeni za potpunu implementaciju evropskih standarda”, rekao je.

“Pismo je atak na nas, u vrijeme kada ministar sigurnosti poziva na državni udar. S namjerom se vrši pritisak. Šta znači da nećemo dobiti novac, ja na to ne mogu pristati”, izjavila je Ružica Jukić, potpredsjednica VSTV-a.

Tatjana Petrović Jovanović, šefica Odjela za pravna pitanja navela je kako je zakazala komunikacija sa pravosudnom zajednicom.

Na sjednici je VSTV imenovao nosioce pravosudnih funkcija. Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Tomislav Ljubić, a na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Fadila Amidžić.

Na nivou Bosne i Hercegovine, imenovani su: na poziciju tužioca Tužilaštva BiH Igor Dubak, Senad Osmić, Mladen Furtula te Ahmed Mešić, prenosi n1..


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh