BiH

TOLERANCIJA NA VISOČKI NAČIN: UČENICI I PROFESORI FRANJEVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE NA ZAJEDNIČKOM IFTARU

Mir i tolerancija nešto je čime se posebno odlikuju učenici i zaposlenici Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, a da je tako pokazuje i jedan lijep primjer iz svetog islamskog mjeseca ramazana.

Naime, još jedan lijep primjer međureligijskog dijaloga i razumijevanja stigao je na adresu naše redakcije, zahvaljujući učenicima drugog razreda Franjevačke klasične gimnazije u Visokom koji su, sa profesorima, organizirali zajednički iftar, prenosi Visoko.co.ba.

Učenice i učenici katoličke vjeroispovijesti dali su inicijativu da radost ramazana podijele sa kolegicama i kolegama koji ovaj mjesec provode posteći, te su na taj način priredili jedan nezaboravan doživljaj i svojim prijateljima i sebi, ali i primjer za širu javnost, prenosi hayat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh