BiH

Nakon olujnog nevremena u Mostaru: Procijenjena šteta na dva miliona maraka, građanima neće biti isplaćene naknade

Ukupna šteta koju je krajem februara u Mostaru uzrokovao olujni vjetar procijenjena je na 2,04 miliona maraka, a Grad Mostar tu štetu pravnim i fizičkim osobama nema obaveze izmiriti s obzirom na to da u tom periodu nije proglašeno stanje prirodne i druge nesreće, rečeno je na sjednici Štaba civilne zaštite grada Mostara.

tornado-oluja

Načelnik Štaba Predrag Šupljeglav kazao je kako su štete i posljedice olujnog vjetra u Mostaru bile ozbiljne, ali, po svim parametrima, nije bilo uvjeta za proglašenje prirodne i druge nesreće, pa će tako Grad Mostar odbijati zahtjeve za isplatu šteta,prenosi Avaz.

Od ukupne procijenjene štete, 1.633.236 maraka odnosi se na građevinske objekte, 123.566 maraka na motorna vozila, a 210.755 maraka na plastenike i ostalo, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

– Nakon rasprave jednoglasno je usvojena odluka o korištenju sredstava predviđenih u budžetu za otklanjanje posljedica prirodnih i drugih nesreća. Štab je usvojio i Plan korištenja sredstava zaštite i spašavanja za 2019. koji je urađen u skladu sa važećim propisima. U njemu je razrađena raspodjela kako tekućih tako i prenesenih sredstava – navodi se dalje u saopćenju.

Sjednicom Štaba civilne zaštite grada Mostara predsjedavao je zapovjednik Štaba i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh