BiH

Kinezi grade autoput od Zvirovića do Počitelja

U službenu posjetu gradonačelniku grada Čapljine dr. Smiljanu Vidiću bili su predstavnici kineske firme The China State Construction Engineering Corporation (CSCEC) koji će graditi trasu autoputa od Zvirovića do Bivolja Brda izuzev mosta preko rijeke Neretve.

Sastanak gradonačelnika Vidića i predstavnika kinseke firme CSCEC - Capljina-ba

Predstavnici firme su se interesirali za potencijalne radnike koje bi uposlili na gradilištu kao i za potencijale građevinskih firmi koje djeluju na području Čapljine. Istaknuli su kako na gradilištu planiraju uposliti više od 400 radnika, piše portal “Čapljina“.

Izrazili su također veliku želju za što boljom suradnjom sa lokalnim stanovništvom, gradonačelnik Vidić je obećao punu podršku lokalne zajednice, naravno sukladno njenim ingerencijama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh