BiH

Kasipović preuzeo mišljenje EK o zahtjevu BiH za članstvo u EU

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Anton Kasipović danas je preuzeo dokument Evropske komisije u kojem je sadržano mišljenje o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji.

Anton Kasipović - Vijesti.ba

Dokument, koji služi kao osnova za donošenje odluke o sljedećim koracima u procesu pristupanja u EU, Kasipoviću je uručio Krasimir Nikolov, šef odjeljenja za evropske integracije, politička pitanja i medije pri EU Delegaciji u BiH, piše “Fena”.

Zahvalivši na uručenom dokumentu, potpredsjednik entitetske vlade je naveo da mišljenje, čiji je zadatak detaljna procjena ispunjavanja kriterija za članstvo u EU, može poslužiti kao dobar indikator situacije u BiH.

Izrazio je očekivanje da postoji dovoljno energije i posvećenosti da se ispune svi potrebni uslovi za nastavak procesa, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh