BiH

“Biramo te za predsjednika države, bravo Mektiću”

Ispred kompleksa pravosudnih institucija BiH, u kojem su smješteni Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH, Sud BiH i Tužilaštvo BiH, danas će biti održan protest.

Dragan Mektić ispred VSTV-a - Vijesti,ba

Početak je simbolično zakazan u 11.55 sati, a građani su počeli pristizati na lice mjesta.

Stigao je i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, a njegov dolazak je ispraćen aplauzom i odobravanjem prisutnih.

“Biramo te za predsjednika države, bravo Mektiću”, uzvikivali su okupljeni.

Kakoprenose “Vijesti“, među okupljenima su aktivisti grupa “Pravda za Davida” i “Pravda za Dženana Memića”, te Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića.

Ispred ulaza u zgradu postavljene su zaštitne ograde, a zgradu osigurava i veliki broj policijskih snaga, budući da skup nije zvanično najavljen.

Gepostet von Oslobodjenje am Mittwoch, 29. Mai 2019

Stotinjak članova grupe “Pravda za Davida” stigli su u Sarajevo kako su i najavili, da se priključe protestima ispred pravosudnih institucija BiH.

“Dolazimo iz Banjaluke, članovi smo neformalne grupe “Pravda za Davida”. Krajnje je vrijeme da se svi narodi u BiH podignu i dignu glas protiv svega što se dešava. Prevršilo je svaku mjeru.

Funkcija koja bi trebala biti ogledalo morala da se toliko kriminalizovala, prešlo je svaku mjeru. Vjerujem da će ovi protesti barem inicirati reagovanje Visokog predstavnika i ostalih predstavnika međunarodne zajednice”, kazao je jedan od članova grupe “Pravda za Davida”.

Podsjećamo, protesti su najavljeni nakon što je u medijima objavljen video snimak o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije u korupcijsku aferu “potkivanje”, piše “Radio Sarajevo“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh