BiH

Zbog transparenta “Tegeltija, ostavka” završio na ispitivanju u policiji

Pripadnici MUP-a bh. entiteta RS sinoć su legitimisali P.V. i naložili mu da dođe na saslušanje u PU Banjaluka u 20 sati i 45 minuta. Razlog ovakvog djelovanja Hunte je što je P.V., ispred Hrama nosio papir na kojem je pisalo “Tegeltija ostavka”.

Članovi grupe "Pravda za Davida" krenuli na proteste u Sarajevo - SlobodanVaskovic,Blogspot.com

Ispred Hrama građani već mjesecima pale svijeće za ubijenog Davida Dragičevića, tražeči na taj način da se otkriju naručioci ubistva, ubice i njihovi saradnici.

Taj komad papira (format A4) policija je izuzela kao “krunski dokazni materijal”, te P.V. tereti za ugrožavanje javnog reda i mira.

Na razgovor je privedena i J.G. zbog istog transparenta: “Tegeltija ostavka”; prije privođenja, policija RS je brzinom munje opkolila J.G., navodi Slobodan Vasković na svom blogu.

Dana 27.05. policija RS nije propustila priliku za pritisak na jednu žensku osobu – legitimisana je samo zato što je nosila “Davidovo srce” od papira.

“Hunta nastavlja sa represijom”, dodaje Vasković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh