BiH

U BiH danas oblačno i kišovito, tokom vikenda grmljavina i nove padavine

Danas u Bosni i Hercegovini će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Kiša & grmljavina - Twitter

U jutarnjim satima kiša se očekuje u Krajini i u Hercegovini. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavna se očekuje i u ostalim djelovima. Najmanje padavina se očekuje na području centralne i istočne Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

Sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuju u južnim i zapadnim područjima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim djelovima. Vjetar slab.

U Bosni vjetar prije podne mijenja smjer sa juga na sjever i sjeverozapad, a u Hercegovini vjetar mijenja smjer poslije podne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21. stepena.

U petak nam stiže kiša, pa će biti oblačno sa kišom i pljuskovima. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 13 stupnjeva. U centralnim i istočnim područjima najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16, a u ostatku zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20 stepeni.

U subotu u jutarnjim satima će biti sa kišom u Bosni, a u Hercegovini bez padavina. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh