BiH

Milan Tegeltija: “Ako se odobre protesti koje najavljuje Mektić, sjednica VSTV-a bit će izmještena”

Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a BiH, ponovo je danas reagirao na najavljene proteste pred pravosudnim institucijama.

Milan Tegeltija - Zurnal.info

On je za “Avaz” rekao da, “ukoliko se desi da ovi politički protesti koji su inicirani od ministra sigurnosti budu odobreni u okruženju ili blizini kompleksa pravosudnih institucija BiH, nadležne institucije, da kao predsjednik VSTV-a neće dozvoliti da članovi Vijeća rade pod takvom vrstom pritiska“.

Niti ću dozvoliti da kandidati za pravosudne pozicije u takvim okolnostima stresa izlažu svoje programe te ću poduzeti potrebne mjere da bi članovi Vijeća radili bez pritiska i prijetnje te da bi kandidati za pravosudne pozicije mogli bez opterećenja tim okolnostima izložiti svoje programe na sjednici VSTV-a – rekao je Tegeltija.

To znači da sjednica na dan održavanja protesta može biti izmještena na drugu lokaciju ili pomjerena, zavisno od procjene i resursa, pojasnio je Tegeltija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh