BiH

Bakir Krajinović: “Narednih dana oblačno s kišom, ali početkom juna promjena”

U Bosni i Hercegovini narednih sedam dana, do 2. juna, prognozira se oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno s kišom, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom koji lokalno u Hercegovini mogu biti i izraženiji.

Kiša - Ilustracija / Soundset.hr

Stabilniji period se očekuje od 3. do 7. juna, ali ponovo od 8. juna nestabilno vrijeme uz umjerene padavine – kazao je klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Bakir Krajinović, prenosi “Fena”.

Do 7. juna jutarnja temperatura u Bosni bit će od 8 do 13, u Hercegovini od 9 do 14 stepeni, dok će dnevna u Bosni biti od 16 do 21, u Hercegovini od 19 do 24 stepena.

Porast temperature prognozira se od 8. do 11. juna, kada će u Bosni dnevna iznositi oko 30 stepeni, a u Hercegovini i do 32 stepena – kazao je Krajinović.

Dodao je da se za juni na jugu Hercegovine, na zapadu i jugozapadu Bosne prognoziraju količine padavina ispod prosjeka oko 75 posto u odnosnu na referentni period. U ostatku zemlje očekuju se padavine u granicama normalnih vrijednosti.

U junu se očekuju temperature iznad višegodišnjeg prosjeka za dva do tri stepena – istakao je Krajinović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh