BiH

Milorad Dodik odlikovan “Ordenom kralja Dragutina – prepodobnog Teoktista”

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije odlikovao je Ordenom kralja Dragutina – prepodobnog Teoktista predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, predsjednicu bh. entiteta RS Željku Cvijanović i gradonačelnika Brčkog Sinišu Milića za posebne zasluge za izgradnju Kulturno-administrativnog centra “Patrijarh srpski Pavle” u brčanskom naselju Srpska Varoš.

No image - Haber.ba

Orden je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji nije mogao da prisustvuje današnjem otvaranju Centra, primio njegov savjetnik Radovan Kovačević.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije rekao je da je ovo veliki dan za Srpsku pravoslavnu crkvu.

“Radujemo se što smo danas ovdje, u Brčkom, doživjeli ovako veliki događaj, osveštanje ovog objekta. Tu ćemo se okupljati, ako Bog da, čitave godine, kad god bude neka velika manifestacija, upravo kao što smo se i danas sabrali”, naglasio je vladika Fotije na svečanoj akademiji koja je održana nakon otvaranja Centra “Patrijarh srpski Pavle”, prenosi “Srna”.

Vladika Fotije je istakao da se treba truditi da svi ljudi, koji ovdje dođu, budu dobrodošli, kao i današnji predstavnici Islamske zajednice i Katoličke crkve.

“Naravno, pošto je taj centar blizu crkve na prvom je mjestu da idemo u crkvu”, napomenuo je vladika Fotije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh