BiH

Mladi iz Beograda odali počast na tuzlanskoj “Kapiji”: “Premladi da se sećamo, odlučni da nikada ne zaboravimo”

Tuzla danas obilježava 24 godine od stravičnog masakra na Kapiji, kada je granata ispaljena sa Ozrena 25. maja 1995. godine na tom mjestu usmrtila 71 osobu, a ranila više od 200.

Mladi iz Beograda u Tuzli - Tuzlanski.ba

Ovaj masakr, poznat i kao zločin nad tuzlanskom mladošću, jedan je od najtežih zločina počinjenih nad civilima Tuzle.

Komemorativna manifestacija, sjećanje na žrtve te tragedije i na sve civilne žrtve proteklog rata, počela je danas na Slanoj Banji puštanjem 71 goluba, polaganjem vijenaca i cvijeća u spomen civilnim žrtvama masakra, a zatim nastavljena na samom mjestu stradanja, piše “Tuzlanski“.

Cvijeće i vijence, uz učenje Fatihe i odavanje počasti žrtvama, položili su čelnici gradske i kantonalne vlasti, delegacija Vlade FBiH, brojna udruženja i organizacije, sportski kolektivi, građani i mnogi drugi koji se s velikom tugom i boli prisjećaju 25. maja 1995. godine.

Među onima koji su odali počast našli su se i mladi iz udruženja “Moja incijativa” iz Beograda koji su istakli da je zajedničko obilježavanje komemoracija i okupljanje mladih pravi način da se izgradi kultura sjećanja i pozitivni mir na Zapadnom Balkanu.

Mladi su u šetnji Tuzlom nosili transparent: “Premladi da se sećamo, odlučni da nikada ne zaboravimo”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh