BiH

Nermin Alešević više od dva sata saslušavan u Tužilaštvu BiH, sljedeći je inspektor Pandža

Kako se nezvanično saznaje, naredne sedmice bi u Tužilaštvu BiH trebao biti saslušan službenik SIPA-e Marko Pandža

Nermin Alešević - Faktor.ba

Nakon više od dva i po sata, u Tužilaštvu BiH završeno je saslušanje Nermina Aleševića, biznismena iz Velike Kladuše koji je dao iskaz u vezi sa aferom “potkivanje” i navodnim koruptivnim radnjama u koje je umiješan predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija, prenosi portal “Faktor“.

Alešević nakon izlaska iz Tužilaštva BiH nije želio davati nikakve izjave brojnim okupljenim novinarima koji su ga čekali.

Kako se nezvanično saznaje, naredne sedmice bi u Tužilaštvu BiH trebao biti saslušan službenik SIPA-e Marko Pandža, dok predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija još nije dobio nikakav poziv Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Alešević je u jednom ugostiteljskom objektu tajno snimao susret sa Tegeltijom te inspektorom SIPA-e Markom Pandžom, a video je jučer objavio portal “Žurnal”.

Na snimku koji je objavio Žurnal se vidi kako Tegeltija sjedi u društvu inspektora SIPA-e Marka Pandže za kojeg se ranije tvrdilo da je uzeo 2.000 KM od Nermina Aleševića, kako bi kod tadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić “pogurao” njegov predmet.

Tegeltija je, kako se vidi na snimku, saslušao Aleševića u vezi s problemom koji ima s predmetom koji je kod Burzić, da bi potom napustio ugostiteljski objekt u kojem se radnja odvija.

Pola sata kasnije, nakon što je Tegeltija upoznat o pojedinačnom predmetu i nakon što je dao upute Aleševiću da Marku iz SIPA-e proslijedi broj pojedinačnog predmeta, uslijedio je dogovor između Pandže i Aleševića.

Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu u ovom slučaju, a interesantno je da iako je predmet prvobitno dodijeljen tužiteljici Biljani Golijanin, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić je doslovno preko noći odlučila da ovaj slučaj prebaci tužiteljicama Maji Ilić-Stupar i Merisi Nurkić.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija u međuvremenu je u nekoliko navrata negirao da je primio novac kako bi urgirao za Aleševićev predmet, nazivajući navode “Žurnala” “bezočnim lažima”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh