BiH

Ko je Nermin Alešević, “čovjek s problemom” u videu s Milanom Tegeltijom

Biznismen Nermin Alešević koji je jedan od učesnika Žurnalovog videa gdje navodno daje novac inspektoru SIPA-e kako bi se kod bivše tužiteljce Tužilaštva KS Dalide Burzić ubrzao njegov predmet i ranije je bio u centru pažnje javnosti.

Nermin Alešević - Byka

Naime, Alešević je u martu tadašnjoj tužiteljici Tužilaštva KS poklonio tortu s ispisanim brojem predmeta koji već dvije godine, prema njegovim riječima, drži u ladici. S obzirom na to da je Burzić u međuvremenu imenovana za sutkinju Suda BiH, Alešević je poručio da “tortu pojede nova glavna tužiteljica”.

Nakon toga Alešević je Burzić dočekao ispred zgrade Suda BiH gdje je postavio pano s fotografijom police u kojoj se navodno nalazi njegov predmet.

Situacija sa Žurnalovog videa se desila nekoliko mjeseci prije ovih egzibicija, 23. novembra 2018. godine. Na snimku se vidi kako Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, sjedi u društvu inspektora SIPA-e Marka Pandže za kojeg se ranije tvrdilo da je uzeo 2.000 KM od Aleševića kako bi kod Burzić ubrzao predmet.

Podsjećamo, Alešević je tvrdio da se predmet odnosi na određene funkcionere iz KS koje štiti Tužilaštvo KS, a koji su napravili dupli ZK uložak na jednoj nekretnini i na osnovu toga podigli 2 miliona KM u Bobar banci. On ističe da je SIPA-i dao 74 dokumenta te da je ova državna agencija za četiri dana ustanovila kako je riječ o kriminalnom postupanju, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh