BiH

Stigla potvrda da će Hrvatska tražiti izručenje Zdravka Mamića

Ministarstvo pravosuđa Hrvatske uputit će Bosni i Hercegovini (BiH) zamolbu za izručenje bivšeg čelnika GNK Dinama Zdravka Mamića nakon što im osječki Županijski sud dostavi potrebnu dokumentaciju, najavio je u utorak uoči sastanka užeg kabineta Vlade RH ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Zdravko Mamić - Screenshot/HRT.hr

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u utorak je potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te najavilo traženje Mamićeva izručenja iz BiH.

Upitan kakva je daljnja procedura Bošnjaković je novinarima odgovorio da Ministarstvo pravosuđa Hrvatske prvo mora dobiti zahtjev za izručenje i dokumentaciju od suda u Osijeku, a nakon toga će uputiti zamolbu BiH za Mamićevo izručenje.

“Nakon toga je stvar na tijelima BiH. Njihov sud odlučuje da li su ispunjeni formalni uvjeti za izručenje”, rekao je Bošnjaković za hrvatske medije napomenuvši da o odluci suda ovisi daljnja procedura, a konačnu odluku donosi ministar pravde BiH.

Na pitanje postoje li sada uslovi za izručenje u okviru sporazuma koji je Hrvatska potpisala s BiH Bošnjaković je odgovorio kako će se sve vidjeti kada ministarstvo dobije dokumentaciju i pokrene proceduru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh