BiH

Iz SDA pozvali Inzka da popravi štetu u Mostaru

U posljednje vrijeme sve su učestalije najave da bi se visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) ponovo mogao snažnije uključiti u politička zbivanja u Bosni i Hercegovini te upotrijebiti i tzv. Bonska ovlaštenja.

Valentin Inzko - Avaz.ba

Ukoliko je to zaista tako, smatramo da bi najbolje bilo da taj svoj novi ‘angažman’, zasnovan na još postojećim ovlaštenjima PIC-a, Incko za početak iskoristi za popravljanje štete u Mostaru, s obzirom na to da je Statut, koji je namentuo OHR, proglašen neustavnim od Ustavnog suda BiH – navodi se u današnjem saopštenju Gradskog odbora SDA Mostar u kojem su pojasnili da “nema ništa logičnije od toga da visoki predstavnik popravi ranije odluke i time otvori vrata izlasku iz političke krize, u kojoj Mostar godinama tavori“.

Sami izbori nisu nikakva garancija da će sporni Statut biti izmijenjen te bi se politička kriza u Mostaru mogla nastaviti unedogled ukoliko odredbe spornog Statuta, nametnutog od OHR-a, ne budu na vrijeme izmijenjene – kazali su, između ostalog, iz mostarske SDA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh