BiH

Dodik: Nema članstva u NATO-u i tu politiku ćemo iznijeti i na nivou BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska neće prihvatiti članstvo u NATO-u u skladu sa Rezolucijom Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti.

Milorad Dodik - Twitter

“To je za mene zavjet. Nema članstva u NATO i tu politiku ćemo iznijeti na nivou BiH”, rekao je Dodik u obraćanju poslije svečane akademije povodom održavanja Izborne skupštine partije Ujedinjene Srpske, koja je održana u Banjoj Luci, piše “Srna”.

Dodik je napomenuo da je “NATO ovdje bombardovao narod, planirao granice između Srba na Drini”, ali je dodao da RS ne smije ostati bez prijatelja na globalnom nivou.

Prema njegovim riječima, RS ne može prihvatiti članstvo u NATO, ali može saradnju sa tim vojnim savezom.

Dodik je ponovio da BiH interesuje evropski put i status kandidata za EU, te odlazak OHR-a i stranih sudija.

On je podsjetio da RS ima najstabilniju vlast i da je ujedinjena na nivou BiH s ciljem da ne iznevjeri narod RS-a već da iza sebe ostavi urađene konkretne projekte poput infrastrukturnih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh