BiH

Najopsežnija potraga za dječakom iz Begovog Hana i danas bez rezultata

Najveća potraga za šestogodišnjim dječakom iz Begovog Hana i mladićem koji je nestao u Zavidovićima 2. maja i danas je završena bez pozitivnog ishoda.

Potraga za dječakom - Facebook

Pregledao se svaki metar obale rijeke Bosne, pretraga se vršila i sa čamaca, a više od 120 spasilaca i mještana od rano jutros je bilo na terenu, piše “Klix.ba“.

U akciji su učestvovale gorske službe spašavanja iz Zavidovići, Žepča, Sarajeva i Zenice, SNIK Atom, Federalna uprava civilne zaštite s jednim čamcimem te volonterski SRK Bosna Zenica s dva čamca, mještani, kao i psi tragači.

Mještani su danas predvođeni obučenim spasiocima pretražili svaki metar obale rijeke Bosne nizvodno od Begovog Hana, a stručna saradnica za Civilnu zaštitu Općine Žepče Blaženka Ramljak je kazala da uprkos uspješnosti realizacije nije ostvaren cilj, a to je pronalazak dvojice nestalih u rijeci Bosni.

“Danas smo imali pripadnike civilnih zaštita, gorske službe spašavanja, vatrogasce, policajce, lovce, rafting i kajak klubove i ova cjelodnevna akcija je dobro protekla, ali nismo pronašli nestalog dječaka i mladića. Međutim, akcija se nastavlja sutra kada će se područje nizvodno od Begovog Hana pretraživati s čamcima”, kazala je Ramljak.

Sutra će na raspolaganju u pretraživanju terena biti i pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji su već učestvovali u ovoj akciji proteklih dana.

Danas je s čamcima detaljno pretraženo područje skoro do Doboja odakle akciju sprovodi Civilna zaštita Republike Srpske.

Vodostaj Bosne opada iz dana u dan, a svi se nadaju da će rijeka uskoro biti i bistrija kako bi ronioci mogli vršiti pretragu u vodi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh