BiH

Državljanstva BiH se odreklo 20.536 osoba, a država je na tome “zaradila”

Zastupnik SDP-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Saša Magazinović zatražio je od Ministarstva civilnih poslovoa BiH informaciju o ispisu iz državljanstva Bosne i Hercegovine od 2014. do 2018. godine.

Pasoš BiH - Bosniak.org

U odgovoru, u ovom periodu bh. državljanstva se odreklo 20.536 osoba.

Također, Magazinović je zatražio i informaciju koliko je država Bosna i Hercegovina naplatila ispis građana iz državljanstva u periodu od 2015. do 2018. Kako je navedeno u odgovoru, u tom periodu BiH je od ispisa “zaradila” skoro 10 miliona KM, piše “Buka.com“.

Kako je Magazinović naveo, u narednim godinama taj broj će biti značajno veći jer se povećava broj onih koji odlaze u zemlje sa kojima nemamo ugovor o dvojnom državljanstvu.

“Vremenom će veliki broj osoba steći uslove za državljanstvo te drćave. Prije svega, radi se o Njemačkoj”, naveo je Magazinović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh