BiH

Kako se prave somuni: Tradicija svakog Ramazana, danima kada mirišu čaršije

Tokom ramazana već godinama je tradicija posebno pravljenje somuna

No image - Haber.ba

Sarajevska čaršija posebno miriše za vrijeme ramazana. Neizostavni dio iftarske sofre su somuni koji nisu isti za vrijeme drugih mjeseci, piše “Face.ba“.

Posebnost im daju sjemenke ćurokota, začina na koji mirišu sarajevske mahale.

Naša novinarka Adna Ganibegović posjetila je pekaru Alifakovac gdje se dnevno napravi veliki broj somuna.

Iako je riječ o najjednostavnijoj vrsti hljeba za koji je osim brašna potrebno malo soli i vode, pravi ramazanski somun mogu spremiti samo majstori svog zanata.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh