Svijet

Čović odao počast na Bleiburgu

U subotu 18. maja, na Bleiburškom polju u Austriji održava se središnja komemoracija povodom 74. godišnjice bleiburške tragedije

Dragan Covic-Bleiburg-Fokus.ba

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović danas je položio cvijeće i upalio svijeću pred spomenikom povodom 74. godišnjice bleiburške tragedije na Bleiburškom polju u Austriji, piše “Fokus.ba“.

– Bleiburška tragedija jedna je od najvećih u historiji hrvatskog naroda i zbog toga obilježavanje te tragedije uvijek aktivno prati i Hrvatski narodni sabor u Bosni i Hercegovini – navodi se u saopćenju.

U subotu 18. maja, na Bleiburškom polju u Austriji održava se središnja komemoracija povodom 74. godišnjice bleiburške tragedije. Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor, a supokrovitelj Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh