BiH

BIVŠI DODIKOV SAVJETNIK NE PRESTAJE ZABAVLJATI JAVNOST: “Ubistvo Krunića su naručile zapadne službe da bi izazvale nemire u RS”

Iako je odbijao da tu vijest potvrdi i prihvati, Srđan Perišić se konačno pomirio s tim da više nije savjetnik Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Milorad Dodik i Srđan Perišić - Slobodna-Bosna.ba

Perišić, koji je još jučer bio uvjeren da se ništa u njegovom radnom statusu nije promijenilo (“Dodik mi je rekao da se vidimo u ponedjeljak”), danas je na svom Facebooku poručio: “Ja sam direktan, bez dlake na jeziku. Nisam više savjetnik, tako mora da bude”, piše “Slobodna Bosna“.

Srđan Perišić je na Facebooku ponudio i svoju originalnu verziju (pozadine) ubistva Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena koji je, zajedno sa pratiocem, prošlog mjesec likvidiran u okolini Banja Luke.

Perišić, samozvani ekspert za sigurnost, koji je proteklih mjeseci bio medijska zvijezda dok je objašnjavao urote i zavjere protiv Milorada Dodika i Republike Srpske u slučaju ubistva mladog Davida Dragičevića, još jednom je bljesnuo svojim originalnim objašnjenjem motiva za brutalnu likividaciju Krunića:

“Ubila ga je mafija. Naređenje i novac stigli su iz jedne zapadne službe. Ubili su čovjeka koji je bio za Zapad, kako bi se izazvali nemiri. Međutim, nemira nema”, otkrio je dr. Perišić uz stručno mišljenje da je likvidacija Krunića bila “tzv. ogledno ubistvo”, navodi “Slobodna Bosna“..

Vjerovatno su ovakve maštovite ekspertize njegovog savjetnika za sigurnost dozlogrdile i njegovom dojučerašnjem šefu Miloradu Dodiku, pa donedavno anonimnom Srđanu Perišiću ne preostaje ništa drugo osim da svojim teorijama zavjere uveseljava svoje pristalice na društvenim mrežama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh