BiH

Normalizuje se stanje na poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini

Štab za vanredne situacije Opštine Prijedor sinoć je odlučio da, iako nivo Sane opada, odluka o vanrednom stanju odbrane od poplava ostaje na snazi. U poplavama na području Prijedora zaplavljeno je hiljadu 350 domaćinstava, poplavljeno oko 400 kuća, stvoreno šest klizišta i porušen pješački most preko rijeke Sane u Donjoj Dragotinji, izjavio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Poplave u BiH - Facebook

Štab za vanredne situacije Opštine Novi Grad sinoć je održao sjednicu, na kojoj su van snage stavili odluku o vanrednim mjerama odbrane od poplava, s obzirom na to da se situacija u toj opštini normalizuje.

Timovi Federalne uprave civilne zaštite su na terenu i pomažu ugroženim građanima u Sanskom Mostu, Doboj Jugu i Usori. U ove tri opštine i dalje su na snazi Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava nastalih usljed obilnih padavina, prenosi “BHRT“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh