BiH

Vatrogasci spasili psa od utapanja u nabujaloj Lašvi

Poplave ne zadaju probleme samo građanima širom naše zemlje, već i unesrećenim životinjama koje se često ne mogu izvući iz nabujalih rijeka. Na sreću, zahvaljujući humanim vatrogascima jedan pas uspio je preživjeti nabujalu Lašvu.

No image - Haber.ba

Kako se saznaje, stanovnici Travnika jučer su primijetili psa u koritu rijeke. Pokušavali su mu pomoći da se popne preko visokog zida do ulice, ali bezuspješno. Pas se skrivao u jednom dijelu korita, dok je vodostaj rijeke rastao prijeteći da će ga odnijeti, piše “Klix“.

Mještani su odlučili pozvati vatrogasce koji su se odazvali njihovom pozivu, stigli na teren i spasili psa.

Besima Musabegović-Sivro pružila je psu potrebnu njegu, ali ističe kako su svi najzahvalniji vatrogascu Mati Klepiću i njegovom kolegi.

“Bez njih ništa ne bismo uspjeli”, kazala je ona.

Aktivisti za zaštitu životinja sada traže novi dom za spašenog psa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh