BiH

Zbog poplava i klizišta u Cazinu proglašeno stanje prirodne nesreće

Nakon obilnih poplava izazvanih dvodnevnom kišom, u Cazinu je proglašeno stanje prirodne nesreće.

Poplave u Cazinu - Avaz.ba

Nakon što je u ponoć izmjeren vodostaj Mutnice od 342 centimetra, čime je dostigao nivo zabilježen tokom velikih poplava koje su se dogodile 2014. godine, te nakon što su obilne padavine koje su trajale u kontinuitetu dva dana uzrokovale brojne poplave, gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević usvojio je Prijedlog Štaba civilne zaštite o proglašenju prirodne nesreće.

Trenutno je na području Cazina evidentirano oko 40 poplavljenih stambenih i pratećih objekata, a zabrinjava i aktivacija starih te pojava novih klizišta.

Saobraćaj se, iako su padavine od jutros prestale, još odvija otežano na većini putnih komunikacija. I dalje je obustavljen saobraćaj na putu Cazin – Gata u mjestu Tržačka Raštela, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh