BiH

IZAZOV ČIŠĆENJA SMEĆA STIGAO I U BOSNU I HERCEGOVINU

BH Futures Foundation (Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini) je 12.maja zajedno sa omladinskim klubom Novi Val iz Blagaja i kompanijom SPARK iz Mostara organizovala akciju čišćenja smeća na putu Blagaj – Nevesinje.

akcija ciscenja-BH Futures Foundation-Screenshot-Facebook

U akciji je učestvovalo 11 volontera iz cijele države i uspjeli su da za svega nekoliko sati pokupe sav otpad, koji su tokom proteklih mjeseci bacali nemarni građani, a potom ga prebace do najbližih kontejnera.Ova akcija ima za cilj da započne jednu pozitivnu priču i probudi svijest kod stanovništva o važnosti očuvanja ove naše divne zemlje u kojoj živimo i njene fenomenalne prirode. Ipak, ovo nije samo jedna u nizu akcija koje se dešavaju jednom, a potom u narednom periodu potpuno zaborave. Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini, kao pokretač projekta, želi da ovu akciju proširi i na ostatak Bosne i Hercegovine, piše “Novival.info“.

U narednom periodu je planirana i izgradnja vidikovca na pomenutoj lokaciji s ciljem predstavljanja kulturnog i prirodnog nasljeđa Blagaja.Nakon završenog čišćenja, nominovane su tri organizacije, koje imaju mjesec dana roka da očiste neku zaprljanu površinu u svojoj lokalnoj zajednici. Riječ je o nevladinoj organizaciji Social Monkeys iz Banja Luke, specijalnoj olimpijadi Paralel iz Tuzle i kompaniji NSoft iz Mostara. Sve tri organizacije su rado prihvatile izazov i u narednom periodu očekujemo pozitivne priče i od njih!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh