BiH

Volonteri iz Holandije sređuju školu u Sanskom Mostu

Četrdeset volontera iz Holandije, učenika srednje medicinske škole, boravi ovih dana u Sanskom Mostu, a njihova namjera je da urede i okreče prostorije Mješovite srednje škole i Udruženja “Nada”, gdje borave djeca s posebnim potrebama.

volonteri-Holandija-Sanski Most-Nezavisne.com

Holanđanima u ovim poslovima pomažu i učenici sanske škole, a do realizacije projekta došlo je zahvaljujući vijeću učenika i roditelja te obrazovne ustanove, pišu “Nezavisne.com“.

U proteklom periodu uspostavljena je komunikacija s holandskom nevladinom organizacijom “Out of area”, koja sarađuje s volonterima i provodi aktivnosti u vezi s obrazovanjem te renoviranjem i opremanjem školskih objekata u manje razvijenim zemljama.

Predstavnik te holandske organizacije Džefri van Hauningen istakao je kako su iznenađeni lošim uslovima u kojima se izvodi nastava za sanske srednjoškolce i da su sretni što na ovakav način mogu pomoći.

Direktor škole Nijaz Halilović istakao je kako je stanje u ovdašnjem obrazovanju već godinama teško te da se decenijama nije ulagalo u namještaj i prostorije u kojima se izvodi nastavni proces.

Inače, treba naglasiti kako je pomenuta holandska organizacija prisutna na prostorima bivše Jugoslavije posljednje dvije decenije i da su dosad slične projekte provodili i u drugim zemljama regiona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh