BiH

Džaferović: “Jedino što se može dogoditi je to da Dodik završi u zatvoru”

Poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika vojnicima Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH da na narednoj proslavi obuku uniforme Vojske RS-a je, smatra član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, očigledan nasrtaj na Oružane snage BiH s ciljem razbijanja te vrlo bitne i vrlo važne institucije BiH.

Šefik Džaferović i Milorad Dodik - Twitter

“Dodik mora znati, ukoliko nastavi da daje takve izjave, da to predstavlja pokušaj krivičnog djela koji je sam po sebi kažnjiv”, kazao je Džaferović u razgovoru za “Faktor“.

Oružane snage BiH, dodaje, niko nikada neće moći razbiti pa tako ni Milorad Dodik.

“Jedino što se može dogoditi je to da Dodik završi u zatvoru zbog toga što radi, a da oni koji bi ga eventualno poskušali ostanu bez posla ili završe u zatvoru. Moj mu je savjet da mi kao Predsjedništvo BiH analiziramo i povećamo budžet Oružanim snagama naše zemlje, kako bi one imale sve ono što im je potrebno”, poručio je Džaferović.

Dodik je, podsjetit ćemo, na današnjem obilježavanju Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH kazao i da je formiranje Oružanih snaga BiH bila greška.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh