BiH

Izgubio je tri kćerke u ratu, ali vojnicima poručuje: “Žene, djecu, starce, sveštena lica, bogomolje ne dirajte”

Nedavno se pojavio video za koji se nije znalo svih ovih godina, barem ne u široj javnosti.

Ismet ef. Spahić - Screenshot/Facebook

Nemamo puno podataka, ali što smo preko komentara mogi saznati, radi se o hafizu Ismetu ef. Spahiću, koji je kako se navodi i sam izgubio porodicu u ratu, ali je poslao ovu mirotvornu, pa moglo bi se reći i humanu poruku u nimalo sretno vrijeme.

Efendija ističe da se čuva obraz i da se ne ubijaju nevini ljudi koji nisu krivi i da se s njima postupa humano.

“Žene, djecu, starce, sveštena lica, bogomolje ne dirajte!”, rekao je efendija.

Ne znamo gdje je video nastao, ali ono što sigurno možemo zaključiti je da je bio veliki čovjek i HVALA mu za ovaj govor, pišu “Bišćani“.

Meliha (1961), Mahira (1966) i Almasa (1971) i Esma (7) su kćerke i unučica hafiza Ismeta ef. Spahića, dugogodišnjeg zamjenika reisu-l-uleme IZBiH, a koje su poginule 1992. godine u sarajevskoj ulici Helači, kada je u redu za vodu osam građana ubijeno, a troje ranjeno od minobacačke granate koja je ispaljena s agresorskih položaja.

Više pogledajte u priloženom videu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh