BiH

Dodik i Vučić iz Tirane: “Štitili smo interese (bh. entiteta) RS i Srbije”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić obratili su se javnosti nakon sastanka u Tirani, gdje su zaključili da su najviše štitili interese Srpske i Srbije.

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić - Tanjug

Dodik je nakon sastanka ocijenio da je diskusija bila kvalitetna i realna.

Želim da izrazim zadovoljstvo da sam ovdje mogao direktno da odbranim poziciju Srpske, koja je od strane Hašima Tačija bila prikazana kao babaroga – naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima Vučić je veoma konstruktivno i argumentovano ukazao na potrebu dijaloga koji bi trebalo da se ojača.

Dodik je naglasio da će u dijalogu podržati ono što kaže Srbija i Beograd.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je jasno da, kada je riječ o Kosovu i Metohiji, se ne ide u “mirnije i lakše vode“.

Vučić je istakao da je zadovoljan što je razgovor bio “otvoren, relaksiran“, što je bilo neuobičajeno.

Ulazimo u tešku fazu. Rezultati su takvi da će nam biti sve teže, neće biti nimalo lako, vidjele su se i spojile brojne teze i u BiH. Naše je da nastavimo da radimo – istakao je Vučić, prenosi “RTRS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh