BiH

Mostarska sapunica ima novi nastavak

Općinski sud u Mostaru ukinuo je zaštitnu mjeru zabrane-približavanjadjeci, ocu iz Mostara protiv koga je vođena istraga za nasilje u porodici, odnosno za kazneno djelo Bludne radnje u poznatom slučaju koji je početkom godine potresao grad.

Stari Most u Mostaru - B92.net

Federalno Tužiteljstvo, inače, još nije donijelo odluku u ovom slučaju. Općinski sud Mostar donio je odluku o ukidanju zabrane po zahtjevu oca dvije djevojčice, odnosno advokatskog ureda koji ga zastupaju – Josip Muselimović, Zdravko Rajić i Ana Primorac.

Oni su polovinom aprila zatražili ukidanje zaštitnih mjera koje je ranije donio sud, a kojima je bilo zabranjeno približavanje djevojčicama u svakoj prilici i na svakom mjestu i to na udaljenosti ne manjoj od 50 metara.

Prethodno je Tužilaštvo HNK-a odbilo prigovor o obustavi istrage za kazneno djelo, koje se veže za ovaj slučaj i zbog koga su održane dvije protestne šetnje majki u Mostaru. Nakon takve odluke glavnog Tužioca, Advokatski ured Nade Dalipagić i Jelene Dalipagić-Crnjac koji zastupa majku i djecu uložio je prigovor federalnom Tužilaštvu u Sarajevu. U anonimnim pismima u Facebook grupi Mostarske mame, a koje su se kasnije proširile društvenim mrežama, jedna majka iz Mostara iznijela je potresne detalje o navodonom zlostavljanju djece od strane oca i teške optužbe na račun institucija.

Bio je to okidač za okupljanja, kao i za osnivanje Udruženja žena žrtava porodičnog nasilja, o čemu smo jučer pisali.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh