BiH

Inspekcija će provjeravati da li će mali maturanti koristiti alkohol

U sklopu aktivnosti projekta “Mala matura bez alkohola” nedavno je održan sastanak sa predstavnicima Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Predstavljeni su ciljevi projekta, kao i Inicijativa o zabrani proslave mature u objektima koji toče alkohol. Šef službe, Hilmo Đidelija je izrazio spremnost da kroz svoj rad Služba za inspekcijske poslove doprinese provedbi projekta.

Služba za inspekcijske poslove će osigurati pojačan inspekcijski nadzor tokom održavanja malih matura čime će se doprinijeti implementaciji Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti FBiH koji zabranjuje prodaju alkohola mlađima od 18 godina.

Kroz nastavak projekta organizirat će se sastanci sa predstavnicima osnovnih škola, javnih institucija i Vijeća roditelja s ciljem informisanja o važnosti dostavljanja izvještaja o lokaciji održavanja male mature nadležnim inspekcijama i policiji. Zajednička Inicijativa o zabrani proslave mature u objektima koji toče alkohol će biti dostavljena Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a. Projekt se provodi u okviru programa Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH.

Male mature jošv uvijek nisu započele u ovom dijelu zemlje. Osnovci još pohađaju nastavu, za razliku od srednjoškolaca, čije su parade kroz grad na Neretvi već uveliko u toku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh