BiH

Za dženazu u Potočarima 11. jula zasad spremni posmrtni ostaci 20 žrtava genocida

Portparol Instituta za nestale BiH Emza Fazlić potvrdila je za Avaz.ba da su za kolektivnu dženazu u Potočarima 11. jula ove godine za sada spremni posmrtni ostaci 20 žrtava genocida u Srebrenici.

Kada je u pitanju kolektivna dženaza u Memorijalnom centru Potočari koja je planirana za 11. juli, zasad su porodice dale saglasnost za ukop 20 žrtava genocida u Srebrenici – kazala nam je Fazlić.

Dodala je da se u Identifikacionom centru Podrinje nalaze posmrtni ostaci još 35 identificiranih žrtava.

– Porodice tih 35 žrtava još nisu dale saglasnost za ukop, uglavnom zbog nekompletnosti skeleta. U ovom centru nalaze se još posmrtni ostaci 116 osoba koje su identificirane DNK analizom, ali ostatke porodice još nisu identificirale – pojašnjava Fazlić.

Napominje da bi broj ukopanih žrtava genocida 11. jula mogao biti veći od 20.

– Porodice još očekuju eventualno kompletiranje skeleta pa da tek onda daju saglasnost za ukop žrtava – dodaje Fazlić,prenosi Avaz

Dosad je u Memorijalnom centru Potočari ukopano 6.610 žrtava genocida u Srebrenici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh