BiH

Čak 41 osoba poginula u avionskoj nesreći kod Moskve

Najmanje 41 osoba preminula je nakon što se Sukhoi Superjet 100 koji je letio na ruti od Moskve do Murmanska srušio ubrzo nakon polijetanja, potvrdile su ruske vlasti.

Policija - Ilustracija/BHRT

Na letu su bila 73 putnika i pet članova posade kada je avion izveo hitno slijetanje u nedjelju na aerodrom Šeremetejevo. Ruski istražni komitet saopštio je kako je 41 osoba stradala, piše “Klix“.

Najmanje šest osoba od 37 spašenih je prebačeno u bolnicu. Troje je na intenzivnoj njezi nakon što su dobili opekotine visokog stepena i zadobili povrede disajnih puteva od udisanja dima.

Avion je letio svega pola sata i počeo je hitno slijetanje. Prema snimcima nadzornih kamera avion se ljuljao i sletio je s piste nakon čega je buknuo u požar. Iako su postojale nade da ima više preživjelih, jutros je rečeno kako ih je samo 37 imalo tu sreću.

Na početku je potvrđena smrt 13 osoba među kojima je dvoje djece, ali je posljednja informacija da je čak 41 osoba poginula.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh