BiH

Ivica Dačić se opet miješa: “BiH nikada neće postati članica NATO bez saglasnosti Srba”

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da se Srbija i Srbi zalažu za vojnu neutralnost, te da misli da BiH nikada neće postati članica NATO, jer je to nemoguće bez saglasnosti Republike Srpske, odnosno Srba koji u njoj žive.

Ivica Dačić - Nezavisne

NATO treba da uzme u obzir stavove Srbije i srpskog naroda, a mi se zalažemo za vojnu neutralnost i ne ulazimo u bilo kakve saveze. Činjenica da su zemlje članice NATO-a oko nas neće promijeniti ni položaj BiH, ni položaj Srba – rekao je Dačić za ruske “Vijesti”.

On je istakao da Srbija želi korektne odnose sa Sjevernoatlantskim savezom, posebno pošto je misija NATO-a na Kosovu, koja bi, u skladu sa Briselskim sporazumom, trebalo da osigura mir, prenosi “Klix“.

Ali nećemo postati član tog saveza, s obzirom na negativno prethodno iskustvo koje imamo…. Zločini NATO koji je ubio mnogo djece, ne mogu se zaboraviti i šteta je što niko za to nije odgovarao – rekao je Dačić, dodajući da se posljedice bombardovanja još osjećaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh