BiH

FRANCUSKI RATNI REPORTER STAO UZ MILOŠEVIĆA I VUČIĆA: “Ako se Kosovo pripoji Albaniji, Srbija treba pripojiti (bh. entitet) Republiku Srpsku”

On je istakao da je bio među prvima koji su pisali o svim zločinima u BiH, te dodao da na Balkanu nema samo krivih i samo nevinih, već nacionalnih interesa koji se vjekovima rješavaju ratovima

No image - Haber.ba

Nekadašnji ratni reporter francuskog lista “Le Figaro” Rene Girard smatra da, ukoliko se Kosovo spoji s Albanijom, Srbija s pravom može da pretenduje na pripajanje Republike Srpske, piše “Slobodna Bosna“.

Girard, koji je izvještavao tokom ratova u BiH i na Kosovu, rekao je da je u BiH uspostavljena mirovna ravnoteža, što je ocijenio veoma važnim, ali je istakao da je nekadašnji predsjednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević trebalo da iskoristi priliku kada je u Parizu potpisan Dejtonski sporazum da odmah ispregovara i rješenje za Kosovo povoljno za Srbe.

Girard je za “Večernje novosti” kazao da je nekadašnji šef Misije OEBS-a na Kosovu William Walker lažirao slučaj “Račak” da bi NATO bombardovao Srbiju, odnosno da je vojnički sukob predstavio kao masakr civila.

“Događaji u Račku bili su vješta manipuilacija OVK da bi izazvali međunarodnu vojnu intervenciju protiv Srba, u čemu su imali zdušnu podršku tadašnjeg šefa misije OEBS-a“
, kazao je Girard.

On je istakao da je bio među prvima koji su pisali o svim zločinima u BiH, te dodao da na Balkanu nema samo krivih i samo nevinih, već nacionalnih interesa koji se vjekovima rješavaju ratovima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh