BiH

Danas je Dan vatrogasaca

Danas je dan vatrogasaca.

Vatrogasci-Haber.ba

Ovi plemeniti ljudi oduvijek su neprimjetni, a za čovječanstvo čine velike stvari. Posebno je, kao i kad je riječ o brojnim drugim pozivima, biti vatrogasac u BiH. Mnogi od njih nemaju regulisan radno-pravni status, iako su svakodnevno posebno u ljetnim mjesecima izloženi raznim opasnostima. Posebno teško je biti vatrogasac u ljetnim mjesecima u Hercegovini. Kako im je tih dana i noći samo oni znaju. Čestitku svim vatrogascima uputio je i komandir Vatrogasne brigade Mostar Petar Jurić.

– Svim vatrogascima upućujem čestitke i želje da ih sreća prati i vodi u ovom odgovornom, zahtjevnom i nadasve humanom poslu, poručio je.

Maj je inače za vatrogasce posebno važan mjesec.

– On se na poseban način obilježava kao mjesec zaštite od požara. Želim još jednom zahvaliti, čestitati i odati priznanje svim vatrogascima koji ovu profesiju obnašaju nesebično, požrtvovano i profesionalno, često dovodeći u opasnost i svoje zdravlje i život, čineći nas ponosnima što smo dio vatrogasne zajednice, dodao je Jurić.

Gradska vlast i ove će godine uložiti značajna sredstva u obnovu voznog parka, dok će kanton dijelom finansirati i vatogasce – sezonce.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh