BiH

U nedjelju počinje 6. Sarajevo Ramazan Festival

Otvorenje 6. Sarajevo Ramazan Festivala bit će održano u nedjelju, 5. maja, u akšam (20 sati) na Žutoj (Jekovačkoj) tabiji u Sarajevu.

Sarajevo Ramazan Festival - Avaz.ba

I ovogodišnji Sarajevo Ramazan Festival će otvoriti gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka pucanjem iz topa, čime će biti označen i dolazak mubarek (blagoslovljenog) mjeseca ramazana.

Sarajevo Ramazan Festival se već šestu godinu održava na Žutoj (Jekovačkoj) tabiji, odakle tokom ramazana u akšam (sumrak) tradicionalno puca top koji označava vrijeme iftara – prekida posta koji traje od izlaska do zalaska sunca.

Sarajevo Ramazan Festival realiziraju Fondacija ‘Sarajevo Navigator’ i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija, a cilj Festivala je prezentirati lijepe ramazanske običaje i bogatstvo islamske kulture i umjetnosti.

Tokom godina ovaj događaj razvio se u snažan adut turističke ponude Sarajeva, budući da tabiju redovno posjećuju brojni gosti da bi doživjeli autentično iskustvo, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh