BiH

Željko Komšić čestitao 1. maj – Međunarodni praznik rada

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je povodom obilježavanja 1. maja –

Željko Komšić - Twitter

Međunarodnog praznika rada, da nas ovaj datum podsjeća na istorijsku borbu za radnička prava i dostojanstvenije uslove za život.
– Nažalost težnja za promjenama, te borba za boljim životom i socijalnim statusom u BiH, još ne jenjavaju. Mnogo je onih koji nemaju ostvareno jedno od osnovnih prava, a to je pravo na rad za koji će biti zasluženo plaćeni – kazao je Komšić.

Istakao je da oni koji rade u sektoru uslužne i trgovačke djelatnosti, neće imati slobodan dan.

– Zbog njih smo dužni još više raditi na poboljšanju zakona i socio-ekonomske situacije u našoj zemlji. Moramo obezbijediti stabilno okruženje i bolje uslove života za sve građane BiH – kazao je Komšić.

Povodom obilježavanja 1.maja – Međunarodnog praznika rada, Komšićeve želje su dobro zdravlje svim građanima BiH, te jednaka prava i dostojanstveniji život za sve, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, prenosi Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh