BiH

Čestitka Čavare u povodu Međunarodnog praznika rada

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara uputio je prigodnu čestitku građanima BiH u povodu Međunarodnog praznika rada.

Marinko Čavara - predsjednikfbih.gov.ba

Međunarodni praznik rada prigoda je da se istakne i podsjeti na zaštitu radnika i njihovih prava, prvenstveno prava na rad i na zaradu kojom radnik sebi i svojoj obitelji može osigurati dostojanstven život“, kazao je Čavara.

Također je istaknuo kako se u Federaciji BiH i BiH, unatoč napretku u području zapošljavanja i usvajanju niza zakonskih rješenja koja poboljšavaju uslove rada, mora još mnogo toga učiniti na zakonodavnoj i provedbenoj razini kako bi se unaprijedio ekonomski razvoj, a samim tim, i omogućilo stvaranje novih radnih mjesta.

Sa željom da zajedničkim djelovanjem pridonesemo stvaranju boljeg i prosperitetnijeg društva u kojem će svaki radnik dostojanstveno živjeti od svog rada, čestitam vam 1. maj, Međunarodni praznik rada“, kazao je predsjednik Čavara u svojoj čestitki.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh