BiH

Erdogan pozvao Izetbegovića 3. maja u Tursku

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Koçom o odnosima između dviju zemalja i aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Recep Tayyip Erdogan - Twitter

Iskazana je obostrana namjera da se postojeće dobre veze između dviju prijateljskih zemalja nastave jačati i produbljivati s posebnim naglaskom na oblast investicija, ekonomske i vanjskotrgovinske saradnje, piše “Fena”.

Koç je Izetbegoviću uručio poziv predsjednika Repubilke Turske Recepa Tayyipa Erdogana da 3. maja prisustvuje svečanosti otvorenja Džamlidža džamije u Istanbulu.

Izetbegović je još jednom naglasio važnost podrške Republike Turske izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd, kao velikog infrastrukturnog projekta od regionalnog značaja.

Ambasador Koç prenio je danas potvrdu predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafe Sentopa da prihvata raniji poziv Izetbegovića, te da će u narednom periodu s zadovoljstvom službeno posjetiti Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh